Magunkról

A magyar lovaskultúra anyanyelvünk után a legnagyobb jelentőségű kulturális örökségünk. Meséink, mondáink méltó helyet teremtenek gyermekeink lelkében a ló számára. Az archetípus ló kitörölhetlen a magyar lélekből, hiszen kultikus szerepe a régi: többek, szebbek, erősebbek, sikeresebbek lehetünk általa.

A megváltozott igények miatt a mindennapi életünkben a ló új szerepeket kapott. A ló  az életminőség javításának, a változó természet megismerésének szines lehetősége az ember számára, s egyben az élet természetbe ágyazodottságának szemléletes eszköze. 

A lovaglásoktatás fejlesztő program gyermekeink számára. Alkalmazásával arányos testfelépítést, fejlett motoros képességet, teherbíró pszichikumot alakíthatunk ki, mellyel hosszú és minőségi élet lehetőségét kínáljuk számukra.

A lovaglás lehet játék, sport, vagy hagyományőrzés, melyben gyermekeink biztonságát és eredményességét az oktatás színvonala határozza meg. A biztonság és a sikeres tanulási folyamat szakértelmet, minősített lóállományt és optimális környezetet kíván, és nálunk mindezt megtalálja.

A FEDELES LOVARDA oktatási céllal épült, regisztrált oktatási intézmény, és ennek megfelelő a kialakítása. Három hektár az oktatás szolgálatában: egy épület funkcionális egységében kapott helyet az 1000 négyzetméteres fedett lovarda,  istálló,  lovas klub, öltöző, iroda, tanterem, lovas bolt, vele érintkezésben egy 5000 négyzetméteres szabadtéri lovarda, és 4000 négyzetméter parkoló várja a tanulni, kikapcsolódni vágyókat.

Oktatási programunkkal a lovaglás jól beilleszthető az iskolai oktatásba, az általános-, a közép-, és a felsőoktatásba egyaránt. Az oktatás történhet a művészeti oktatásnak megfelelő délutáni foglalkozásként, vagy az iskolai kereteket nélkülöző szabadidős elfoglaltságként is. Fogadunk kezdőket és haladókat, felkészítünk rajtvizsgára, lovasaink jó eredménnyel szerepelnek regionális és országos díjlovagló versenyeken. 2005-ben díjlovagló klubunk, a Fauna-H KFT, a Kelet-Magyarország Régió Bajnokság bajnokcsapata lett, és az ország 77 díjlovaglásban versenyző egyesülete közül az 5-ik a pontgyűjtő versenyben.